Hemma hos Familjen Tilja

 

Drömhuset med lyxiga detaljer

 

På bekvämt avstånd norr om Stockholm bor familjen Tilja på 147 kvadratmeter och 5 rum och kök.

‑Det bästa med vårat hus är den dubbla takhöjden och ljuset som ger en skön rymd, säger Malin Tilja, när vi besöker dem i deras nybyggda parhus i BRF Skvadronhöjden i Vallentuna. Den moderna träfasaden smälter väl in i den omgivande naturens färgpalett. Placeringen är väl konstruerad vid berget i den orörda naturen och ligger bara ett stenkast från Vallentunasjön.

I området finns både äldre och nyare villabebyggelse. Närheten till stan, naturen och service gör att vi inte saknar något här, tvärt om, säger Malin. Vi har landet runt knuten och Nellie tränar konståkning flera gånger i veckan och Emil har sin fotbollsträning, fortsätter hon. Själv åker hon bil 20 minuter till sitt jobb i Danderyd och så finns Roslagsbanan på gångavstånd.

Vi kommer in i den välkomnande hallen som ligger i direkt anslutning till det generösa vardagsrummet med stora fönsterpartier med härligt ljusinsläpp. Den öppna planlösningen med vardagsrum, ett tidlöst kök och elegant inredd matplats utgör hemmets hjärta.

Vackert klinkergolv i grönt hexagonmönster.

Att Malin älskar att inreda med blommor och levande ljus går inte att ta miste på. Här finns gott om plats för vänner och familjen som består av barnen Nellie, Emil och maken Johan. Vi älskar att laga mat och till sommaren kommer vi utnyttja altanen som har vi direktaccess till via matplatsen, berättar Malin.

Takterrassen är inredd med medelhavsväxter och en skön lounge grupp.

 

 

 

 

 

 

 

Den öppna planlösningen skapar skön gemenskap mellan husets alla rum.

Malin och Nellie njuter av den sköna takterrassen.

De två mindre sovrummen blev till ett större för sonen Emil och hans kompisar, där han också har plats för ett keyboard. På bottenvåningen finns förutom tvättstugan också ett badrum med bubbelbadkar.

Den luftiga trappan med ljusinsläpp leder upp till mellanplanet med master bedroom, bastu i direkt anslutning till badrummet, gästrum och Nellies rum. Bägge badrummen har ett vackert klinkergolv i grönt hexagonmönster och ett kakel på väggarna som är vackert lagt i ett halvförband, som ger en exklusiv känsla. Den grågröna färgen går igen i flera detaljer i huset, såsom skåpluckorna i förvaringsskåpet på mellanplanet. Ljuset letar sig in i alla vrår.

På övervåningen väntar förutom smart förvaring och en lugn vrå, den väl tilltagna takterrassen som är inredd med medelhavsväxter, en stor loungesoffa, bord och två bekväma fåtöljer. Här kan familjen njuta av vårens värmande sol och blicka ut mot den natursköna utsikten mot Vallentunasjön.

 

Text: Camilla Julner. Foto: Sofi Sykfont.