Köpa bostad

1. Kontraktsskrivning

När ni har bestämt er för vilken bostad som ni vill köpa så tecknas ett förhandsavtal. Ni har tiden innan signering utav förhandsavtalet fått ta del av och granskat bostadsrättsföreningens ekonomiska kalkyl som blivit intygsgiven av två oberoende intygsgivare. På så vis har ni fått kännedom av föreningens budgeterade kostnader och intäkter, samt fått månadskostnaden presenterad för ert nya boende. I samband med undertecknande av avtalet betalas en mindre dellikvid som senare dras av på den totala köpeskillingen.

2. Din egen design

Ni har möjlighet att påverka och sätta er egen prägel på inredning och design av er nya bostad. Tiden ni har på er att göra tillval och ändringar är tidsbestämt, allt för att er bostad skall färdigställas till utsatt tid. För ändringar och tillval tecknas ett separat avtal.

3. Handpenning

En tid innan ni ska flytta in så betalas en handpenning på 10% av köpeskillingen (minus den del ni betalade vid kontraktsskrivningen) Upplåtelseavtal har tecknats och den ekonomiska planen blivit  registrerad och  godkänt hos Bolagsverket. Ni är nu godkända medlemmar i bostadsrättsföreningen.   

 

4. Besiktning och inflyttning

För er trygghet har ni möjligheten att närvara på slutbesiktningen av er nya bostad. Slutbesiktningen utförs av en opartisk besiktningsman. Eventuella brister åtgärdas kostnadsfritt innan inflyttning. Före inflyttning ska er bostad vara slutbetald.

5. Garantibesiktning

Två år efter inflyttning görs en garantibesiktning av er bostad, för att kontrollera eventuella fel och brister. Dokumenterade fel från garantibesiktningen åtgärdas kostnadsfritt snarast möjligt.